Antikristuksen apostolit

Antikristuksen apostolit. Jumalan kuoleman teologia Nietzschestä Spongiin.
Timo Eskola, Perussanoma 2006, 206 s. (pehmeäkantinen)
antikristuksen

Vanha kristinuskon vastustaja Friedrich Nietzsche esitti kirjassaan Antikristus hurjia väitteitä Raamatusta. Se edusti hänelle alistavaa orjamoraalia. Kristinusko synnytti elämänkielteisen opin. Siksi filosofi julisti, että Jumala on kuollut.
Nietzsche on noussut postmodernismin aikana uuteen suosioon. Häntä luetaan ja tutkitaan entistä enemmän. Tosin jotain on muuttunut. Sata vuotta sitten Jumalan kuolemaa julistivat kristinuskoon vihamielisesti suhtautuneet filosofit. Nyt samaa sanomaa levittävät eri kirkkojen papit ja piispat.
Kirjassaan ”Antikristuksen apostolit – Jumalan kuoleman teologia Nietzschestä Spongiin” Eskola tarkastelee Nietzschen vaikutusta kristilliseen kirkkoon. Nietzschen ”Antikristus” on saanut uusia apostoleja postmodernissa teologiassa.
Suomeen tämän teologisen suuntauksen on markkinoinut kiivaista teeseistään tunnettu piispa John Spong. Hän on popularisoinut Jumalan kuoleman teologian pääajatukset tavalliselle seurakuntalaiselle muokattuun asuun. Spongin ajattelussa näkyvät kaikki suuntauksen keskeiset piirteet, kuten persoonallisen Jumalan hylkääminen, kristinuskon kertomuksen kumoaminen sekä sovituksen ja anteeksiantamuksen syrjäyttäminen yli-ihmisen tieltä. Eskolan teos antaa historiallisen selityksen, miksi.


Hinta:
ale
Normaali 10 €
Opiskelijat 5 €

Antikristuksen apostolit
Scroll to top