Da Vinci -koodi ja kätketty viisaus

Kirja on meillä loppuunmyyty

Da Vinci -koodi ja kätketty viisaus
Timo Eskola, Uusi Tie 2005, (pehmeäkantinen)

Da Vinci -koodi on herättänyt lukijoissa monia kysymyksiä. Päätettiinkö Jeesuksen jumaluudesta vasta äänestyksellä kirkolliskokouksessa? Oliko Jeesuksella lapsi? Olivatko legendat Graalia etsivistä ritareista vain kertomuksia kielletyistä yrityksistä löytää kadotettu pyhä naiseus? Joku lukee viihdettä niin, että romaanien totuudesta alkaa tulla uutta historiaa. Da Vinci -koodi on synnyttänyt laajan keskustelun, jossa värikkäät vaiheet ovat seuranneet toisiaan.

Romaanin myötä gnostilainen salatiede elää jälleen ihmisten ajatuksissa. Perinteisen historian väitetään peittävän kätketyn totuuden alleen. Taivaallinen viisaus löytyy monien mielestä vain maailmaan jätettyjen merkkien ja symbolien avulla – vaikkapa Leonardon tauluista. Da Vinci -koodi esiintyy merkitysten paljastajana.

Eskolan kirjassa tarkastellaan Da Vinci -koodin suhdetta historiaan ja kristinuskoon. Analyysissä pohditaan romaanissa esitettyjä väitteitä ja arvioidaan myös kirjan lähtökohtiin liittyviä huijauksia. Omat lukunsa saavat niin kirjassa esitetty seksikultti kuin kuvitelmat Magdalan Marian ja Jeesuksen avioliitosta.

 

Da Vinci -koodi ja kätketty viisaus
Scroll to top