Suomen teologisen instituutin Iustitia-kirjasarjassa (Iustitia 34) on ilmestynyt uusi kirja Raamatun tulkinnassa: Merkitysten verkossa: raamatuntulkinta ja kielen hermeneutiikka, TImo Eskola. Kirjan hinta on 20 euroa, opiskelijat 10 euroa. Kirjan voi tilata STI:stä, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai puh. 09 6689 550. 

- Olennaista on, mihin merkitysten verkostoon sana kytketään, Eskola kirjoittaa.

Tässä lyhyt kirjan esittely: 
Raamatun tekstien tulkinta on tuottanut vuosikymmenten aikana harmaita hiuksia niin Raamatun lukijoille kuin sen opettajillekin. Ongelmakenttää ei ole helpottanut, että meidän aikanamme suosituksi tulleen iskulauseen mukaan “kaikki on vain tulkintaa”. Onko näin, vai löytyykö tulkinnalle joitain pitäviä periaatteita?

Haetko tänä keväänä opiskelemaan teologiaa Helsingin yliopistossa tai Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa? Tai tiedätkö jonkun, joka hakee? Suomen teologinen instituutti järjestää toukokuun alussa valmennuskurssin, joka antaa hyvät valmiudet valintakokeeseen. Opettajina dosentti Timo Eskola, TM Soili Haverinen, TM, pastori Jari Rankinen, TM Topias Tanskanen ja TK Esa Yli-Vainio. Vuosi sitten vastaavan kurssin käyneistä noin 90 % sai opiskelupaikan Helsingin tai Itä-Suomen yliopistossa. Kurssin esitteen löydät täältä pdf


 

STI sai tämän vuoden alussa uudet laitteet, joilla luentosalin luennot voidaan videoida. Linkin luentoihin, jotka on videoitu, löydät kevään 2018 ohjelmasta kyseisen luennon kohdalta. Kevään ohjelma on näillä sivuilla painikkeen Ohjelma takana.

Haluatko kehittyä puhujana ja opettajana? Puhetaitoa voi oppia. Kurssi, jolla opiskelaan ja opitaan sitä, järjestetään STI:ssä kolmena tiistaina: 13.3., 20.3. ja 27.3. Kouluttajana on yksi Suomen tunnetuimmista puhetaidon kouluttajista TM Antti Mustakallio. Hän mm. kommentoi Ylellä tämän vuoden presidentinvaalin ehdokkaiden puheita.

Tiistaina 13.3. kuunnellaan ja katsotaan toisten hyviä puheita ja opitaan niistä. Tiistaina 20.3. opiskellaan antiikin retorikan hyödyntämistä puheissa nyt ja tiistaina 27.3. hyvän, mukaansatempaavan luennon pitämistä. Kurssin luennot ovat tiistaisin klo 16-18. Niille ei ole ennakkoilmoittautumista tai osallistumismaksua. Tervetuloa.

   

 

Subcategories