Radio Patmoksessa on kerran kuukaudessa STI:n tekemä ohjelma. Tai kaksi kertaa kuukaudessa, koska ohjelma uusitaan.
          Seuraavassa STI:n ohjelmassa puhutaan Vanhasta testamentista ja sen tieteellisestä tutkimisesta. Onko Vanha testamentti raskas ja vaikea? Onko yhdistettävissä tieteellinen tutkimus ja usko siihen, että Jumala puhuu Raamatussa? Miksi lukea ja tutkia Vanhaa testamenttia? Haastateltavana on väitöskirjaa Ensimmäisen Mooseksen kirjan Jaakob-kertomuksesta valmisteleva TM Topias Tanskanen. Hän kertoo ohjelmassa myös, mitä hän aikoo kysyä Jaakobilta, kun tapaa hänet Jumalan luona.

Ohjelma lähetetään Radio Patmoksessa keskiviikkona 17.10. klo 15 uutisten jälkeen. Uusinta lähetetään seuraavana keskiviikkona samaan aikaan. Radio Patmoksen nettisivut löytyvät täältä: https://www.patmosplus.fi/radio-ohjelmat.STI:n luentojen videoinnissa on ollut tänä syksynä vaikeuksia. Videot pätkivät jonkin verran, toisinaan paljon. Ongelma ja ratkaisu löytyivät menneellä viikolla. Perjantaina allekirjoitettiin sopimus ja tilaus ja videoinnin pitäisi olla kunnossa vähän yli viikon kuluttua, siis viikolla, joka alkaa ma 22.10.


Toisille henkivallat ja Paholainen ovat hyvin tärkeä osa uskoa. Toiset sanovat, ettei näitä ole, Jumala riittää. Jotkut eivät kiellä Paholaisen olemassaoloa mutta hänellä tai sillä ei oikeastaan ole roolia uskossa ja elämässä.
          Raamatussa näistä puhutaan ja nämä näyttävät kuuluneen ensimmäisten kristittyjen uskoon. Voimmeko tietää, milloin Saatana tuli Israelin uskoon? Muuttuiko hänen roolinsa siinä? Mitä Raamatun tekstit puhuvat kaiken kaikkiaan Paholaisesta? Mitkä ovat käsityksiä tai selityksiä niiden ulkopuolelta? Mistä käsitykset ovat? Mitä pitäisi ajatella Paholaisesta ja henkivalloista? Voiko olla kristitty, jos ei usko näihin?
          Mm. näistä kysymyksistä STI:ssä on iltapäivä torstaina 11.10. Aloitamme klo 14.15 – kahvi klo 14 – ja päätämme noin klo 17. Luennoitsijana dos., TT, FL Erkki Koskenniemi.

Tervetuloa.

Useimmat STI:n luennot voi seurata suorana lähetyksenä tai tallenteena. Linkki näihin on STI:n nettisivuilla. Tällä hetkellä videointi ei toimi moitteettomasti. Verkossa, jota videointi käyttää, on ongelma ja siksi kuva ja ääni jonkin verran pätkivät. Korjaus on työn alla. Verkon toimittaja yrittää löytää ratkaisun. Toivomme, että tällä viikolla - viikko 40 - asia on kunnossa.Subcategories