STI:llä on tästä eteenpäin oma podcast. Olemme tehneet reilun parin vuoden ajan Puhutaan teologiaa -radio-ohjelmaa. Tuon radio-ohjelman uusimmat jaksot ovat nyt kuultavissa podcast-muodossa.

Podcastissa on keskustelua mm. Raamatun erehtymättömyydestä, luterilaisuudesta ja hyvistä töistä, kristinuskosta ja kaupungistumisesta sekä piispa Olavi Rimpiläisestä. Tutustu ja ota podcast seurantaan jossakin alla olevista palveluista, jolloin saat tiedon uusimmista jaksoista omaan puhelimeesi.

Podcastin oma sivu:

https://anchor.fm/puhutaanteologiaa

Google podcast -palvelussa:

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy81ZWRjNDk1OC9wb2RjYXN0L3Jzcw==

Apple Podcast -palvelussa: 

https://podcasts.apple.com/fi/podcast/puhutaan-teologiaa/id1571749829

Spotify:

https://open.spotify.com/show/61scXzPnn0jai98bC6dWv1

STI:n syksyn 2021 ohjelma on nyt julkaistu. Voit tutustua siihen kokonaisuudessaan täällä.

Ohjelma on hyvin monipuolinen. Syksy lähtee käyntiin keskiviikkona 1.9. avajaisilla, jossa paneelikeskustelussa pohditaan, onko lähetystyötä vielä koronan jälkeen. Mukana keskustelemassa lähetysjohtajat Arto Antturi, Ville Auvinen, Jukka Kääriäinen ja Daniel Nummela. Avajaisten yhteydessä järjestetään myös kaikkien aikojen kirjakirpputori, sillä meille on kertynyt viimeisen vuoden aikana ennätysmäärä myytäviä kirjoja.

Syksyn aikana luennoimassa ovat mm. Anni Maria Laato, Antti Laato, Kaarlo Arffman, Jouko Talonen, Timo Junkkaala, Pauliina Pylvänäinen, Jyrki Knuutila, Erkki Koskenniemi, Jouko Martikainen, Gunnar Af Hällström ja moni muu eturivin teologian asiantuntija Suomesta. Luentosarjoja STI:ssä pidetään syksyllä seuraavista aiheista: Dogmatiikan ydinkysymykset, Herätysliikkeet maallistuvassa ajassa, Mitä kirkkorakennukset kertovat kristinuskosta?, Jumalanpalveluksen teologiaa.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan ja merkkaa heti kiinnostavimmat luennot kalenteriisi.

Timo Eskola, Arvosodan aikakausi: kirkko jälkikristillisen kulttuurin puristuksissa
Suomen teologinen instituutti (Iustitia Supplements), Helsinki 2021.

STI:stä lähti tällä viikolla uusi kirja painoon otsikolla Arvosodan aikakausi: kirkko jälkikristillisen kulttuurin puristuksissa. Sen pitäisi tulla painosta ulos parin viikon sisällä. Kirja on hyvin ajankohtainen ja käsittelee kaikkialla länsimaissa tapahtuvaa arvokonfliktia. STI:n entinen tutkija Timo Eskola kirjoitti teoksen viime töikseen ja viimeisteli käsikirjoituksen eläkkeellä.

STI:n kevätkokokus hyväksyi viime viikolla vuoden 2020 toimintakertomuksen. Se on luettavissa nyt täältä.

Alakategoriat