STI:ssä on palailtu tällä viikolla kesälomilta töihin. Kesän aikana tulevan syksyn ohjelmaan on tullut pieniä muutoksia ja muutama asia varmistui, jotka eivät vielä kesän alussa olleet selvillä. Saamme esimerkiksi keskiviikkona 11.11. vieraaksemme STI:hin Mikkelin piispa Seppo Häkkisen. Lisäksi 4.11. STI:hin tulee luennoimaan Juutalaiset Jeesukselle (Jews for Jesus) -järjestön Euroopan työn johtaja Avi Snyder teemasta "Tarvitsevatko juutalaiset Jeesusta?". Koko syksy on täynnä mielenkiintoisia vieraita ja luennoitsioita. Käy katsomassa päivitetty ohjelma kokonaisuudessaan täältä: https://sti.fi/index.php/ohjelma/syksyn-2020-ohjelma

STI:n ovet aukeavat 17.8.

STI:ssä on avoinna teologisen asiantuntijan työpaikka. Alla tarkempi työpaikkailmoitus:

STI toivottaa kaikille hyvää juhannusta! Juhannuksena muistelemme Johannes Kastajaa. Samalla se on keskikesän juhla, jolloin aurinko on korkeimmillaan ja valo loistaa läpi yön. Nämä molemmat teemat tulevat yhteen Johanneksen sanassa: ”Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi.” (Joh. 3:30). Juhannus, jota juhlitaan kesäpäivän seisauksen aikoihin, muistuttaa vuoden kierron alueella, kuinka päivät alkavat lyhetä ja yö kasvaa. Se on samalla kuva siitä, kuinka Kristuksen on tultava suuremmaksi ja minun pienemmäksi. Tämä jatkuu kunnes puolen vuoden päästä jouluna syntyy Jeesus, joka tuo taas valon elämäämme. Saakoon siis tästä eteenpäin alkava päivien lyheneminen muistuttaa siitä, että Jeesus tulisi elämässämme suuremmaksi.

Kuva: Santeri Marjokorpi

¨

Ensi syksyn STI:n ohjelma on nyt julkaistu. Luennoimassa on kotimaisen teologian huippunimiä laajalla rintamalla: mm. Jouko Talonen, Hanna Salomäki, Lauri Thuren, Tomi Karttunen, Kaarlo Arffman, Jouko Martikainen, Jukka Kääriäinen ja Markku Ruotsila. Luentosarjoja ensi syksynä on kristinuskosta ja ideologioista, luterilaisuuden erityiskysymyksistä, missiologiasta ja käytännöllisestä teologiasta. Lisäksi on monia mielenkiintoisia yksittäisiä luentoja, joiden käsittelevät hyvin laajalla otteella erilaisia teemoja. Luentoja on esimerkiksi koronaviruksen vaikutuksista hengellisyyteen, nuorten naisten etääntymisestä kirkosta ja Urho Muroman teologiasta. 

Tutustu koko ohjelmaan täältä: https://sti.fi/index.php/ohjelma/syksyn-2020-ohjelma 

Laittakaa parhaat tärpit kalenteriin ja tervetuloa STI:n luennoille!

Subcategories