Pyritkö opiskelemaan teologiaa yliopistossa?

Suomen teologisessa instituutissa järjestetään valmennuskurssi ma 6. - to 8.5.2019. Kurssi antaa hyvät valmiudet valintakokeeseen. Kurssilla käydään läpi valintakokeen ennakkomateriaali ja harjoitellaan vastaamaan valintakokeen kysymyksiin. Vuonna 2018 STI:n valmennuskurssille osallistuneista yliopistoon teologiaa opiskelemaan pääsi 70 % kurssilaisista, vuonna 2017 melkein 90 %.
Luentosarja virasta jatkuu tiistaina 19.2. Sarjan neljännessä osassa on kaksi lyhyttä luentoa: Ensimmäisessä kysytään, mitä roomalaiskatolinen kirkko opettaa paavista ja mitä paavi merkitsee roomalaiskatoliselle kristitylle. Vastaajana on TL Oskari Juurikkala. Toisessa kysytään, mitä luterilaiset tunnustuskirjat opettavat paavista ja mitä luterilaisen kristityn tulisi nyt ajatella paavista. Näihin vastaa TM Santeri Marjokorpi. Aikaa on myös kysymyksille ja kommenteille.

Luento on tiistaina 19.2. klo 16.15-17.45. Tervetuloa.
Torstaina 14.2. STI:ssä alkaa kahden iltapäivän kokonaisuus, jossa kysytään, miten kristinusko ja juutalaisuus erkaantuivat toisistaan. Uudessa testamentissa ensimmäisten kristittyjen kerrotaan kokoontuneen Jerusalemin temppelissä ja apostolien saarnanneen synagogissa. Pian oltiin irti toisista ja vähän myöhemmin toisia vastaan. Miten ja mistä syistä tämä tapahtui? Mitä Uusi testamentti kertoo? Entä juutalaiset tekstit ja kristittyjen kirjoitukset Uuden testamentin jälkeen? Mitä virheitä tehtiin ja mitä me voimme oppia?

Ensimmäisellä kerralla kysytään, mikä oli Mooseksen lain rooli. Katkaisiko se välit ja kuka ymmärsi sen oikein? Miten ensimmäiset kristityt suhtautuivat Mooseksen lain määräyksiin? Näistä opettaa dos., TT, FL Erkki Koskenniemi. Tämä siis torstaina 14.2. klo 14-16.30.

Toinen iltapäivä on torstaina 28.2. Silloin opettajina ovat yliopistolehtori, dos., TT Anni Maria Laato ja professori Antti Laato.

Tervetuloa.
Luentosarja virasta jatkuu STI:ssä tiistaina 12.2. Luentosarjan kolmannella luennolla kysytään, miten pastorin viran avaaminen myös naisille perustellaan ja miten perustellaan pastorin viran kuuluminen vain miehille. Millaisia perusteluja on esitetty? Argumentteja esittelee ja arvioi dos., TT Timo Junkkaala. Aikaa varataan myös kysymyksille, keskustelulle ja vastaväitteille.

Luentosarjan ensimmäisessä osassa TT Pauliina Pylvänäinen selvitteli, mitä Uuden testamentin kirjoitukset kertovat pastorin virasta - tai kertovatko ne siitä - ja oliko tämä virka jo ensimmäisissä seurakunnissa. Toisessa luennossa piispa, dos. Jari Jolkkonen opetti luterilaista virkakäsitystä ja mitä kirkkomme on uusimmissa ekumeenisissa oppikeskusteluissa sanonut virasta. Sarja neljällä kerralla, joka on tiistaina 19.2., kysytään, mitä paavi merkitsee roomalaiskatoliselle kristitylle ja mitä luterilaisen kristityn tulisi nyt ajatella paavista. Luennoitsijoina tuolloin ovat TL Oskari Juurikkala ja TM Santeri Marjokorpi.

Luento tiistaina 12.2. alkaa klo 16.15 ja päättyy noin klo 17.45. Tervetuloa.

Subcategories