*Tutkinto sisältää Vanhan ja Uuden testamentin eksegetiikkaa (3-4 op), patristiikkaa (1-2 op), systemaattista teologiaa (2 op), luterilaista dogmatiikkaa (2-3 op), missiologiaa (1-2 op), käytännöllistä teologiaa (3-4 op) – mm. sielunhoitoa, retoriikkaa ja seurakunnan johtamista – kirkkohistoriaa (1-2 op) sekä alkukieliä (1-2 op) ja teologian soveltamista käytäntöön (2-3 op).

*Tutkinnon laajuus on 20 opintopistettä. Voit suorittaa tutkinnon vähitellen, esimerkiksi viiden opiskeluvuoden aikana. Tutkinnon suorituksista annetaan arvosana.

*Tutkinnon voivat suorittaa yliopistossa teologiaa opiskelevat tai valmistuneet teologit. Myös muualla kuin Helsingissä teologiaa opiskelevat tai asuvat voivat suorittaa tutkinnon.

*STI-tutkinto ei ole ammatillinen tutkinto mutta todistus tutkinnosta on merkittävä paperi työtä haettaessa esimerkiksi STI:n jäsenjärjestöissä. Ja tärkeintä että tutkinnon suorittaminen antaa opiskelijalle paljon.

*Kysy lisää tutkinnosta ja sovi suorittamisesta:
Jari Rankinen (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) ja Timo Eskola (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) / Suomen teologinen instituutti