Tässä Päivän tunnussanan 2018 jakeisiin käännöksiä ja selityksiä:

Päivän tunnussana, tammikuu 2018, Vanha ja Uusi testamentti, heprea ja kreikka
Päivän tunnussana, helmikuu 2018, Vanha testamentti, heprea
Päivän tunnussana, helmikuu 2018, Uusi testamentti, kreikka                                                                                     Päivän Tunnussana, maaliskuu 2018, Vanha ja Uusi testamentti, heprea ja kreikka


***

Pastori Paul Dieterich kertoo Dietrich Bonhoefferistä ja kuinka Päivän tunnussana vaikutti hänen elämänsä vaikeaan ratkaisuun ja jatkaa:

”Toiset ovat lukeneet Päivän tunnussanaa vähemmän itsekriittisesti. Jopa niin, että monille kunkin päivän tunnussana toimii ponnistuslautana omille ajatuksille, ja niin Päivän tunnussanan lukeminen johtaa siihen, että Raamatusta tulee hyödyllisten lauseiden silppukokoelma.
          Päivän tunnussanojen väärinkäyttöä vastaan omien ajatusten ponnistuslautana toimii ratkaisevasti ”Päivän tunnussana alkukielillä”. Huolellisesti ja tarkasti kysytään, mitä nämä sanat, jotka tänään ovat tunnus- tai opetussanana, tarkoittavat heprean ja kreikan alkuteksteissä. Joka näkee sen vaivan, että pyrkii ymmärtämään tunnussanana olevat lauseet tarkasti, asettaa rajat uskonnollisille ja enemmän tai vähemmän hengellisille fantasioille. Hän varjelee Raamatun sanan omilta mielihaluiltaan.”