IUSTITIA 38, Kirkot muutoksen tilassa – ideologisia konflikteja ja suuria kehityslinjoja

Kirkot muutoksen tilassa – ideologisia konflikteja ja suuria kehityslinjoja

Länsimaissa on tällä hetkellä käynnissä ideologisia konflikteja ja suuria muutoksia, jotka vaikuttavat väistämättä myös kirkkoihin ja teologiaan. Tässä Iustitiassa pohditaan kirkoissa, teologiassa ja yhteiskunnissa tapahtuvia muutoksia ja länsimaisiin kirkkoihin vaikuttavia trendejä.

Artikkelikokoelma rakentaa hyvin ajankohtaisen, kiinnostavan ja moniulotteisen kuvan siitä, mitä länsimaisissa kirkoissa tällä hetkellä tapahtuu. Erityishuomion saavat Saksan, Ruotsin ja Suomen luterilainen kirkko, joiden viimeaikaisia kehityslinjoja analysoidaan tarkasti.

Myös laajempia, lähes kaikkia länsimaisia kirkkoja jakavia ideologisia konflikteja tarkastellaan perusteellisesti. Aatehistoriallinen muutos, kulttuurisodat, sukupuoli-ideologia ja transhumanismi ovat analyysin kohteina. Globaaleista kristinuskoon vaikuttavista megatrendeistä huomioidaan mm. kaupungistuminen ja kiinankielisen kristillisyyden kasvu.

Kirjan artikkeleiden kirjoittajat ovat kirkkohistorian emeritusprofessori Kaarlo Arffman, emerituskirkkoherra Anders Brogren, dosentti Timo Eskola, TT Jukka Kääriäinen, pääsihteeri Santeri Marjokorpi, tohtorikoulutettava Miikka Niiranen, professori Tapio Puolimatka, dosentti Markku Ruotsila, ja professori Kati Tervo-Niemelä.

Voit tilata kirjan STI:stä: puh. 09 668 9550 tai kirsi.kuru@sti.fi. Hinta on 20 euroa (opiskelijat 15 euroa). Hintaan lisätään postituskulut.

 

Iustitia 38 2020

IUSTITIA 38, Kirkot muutoksen tilassa – ideologisia konflikteja ja suuria kehityslinjoja
Scroll to top