Jari Rankinen siirtyy Sleyn palvelukseen

STI:n pääsihteeri Jari Rankinen siirtyy maaliskuussa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen palvelukseen. Sleyn hallitus kokouksessaan torstaina 12.12. kutsui hänet Helsingin Pyhän Sydämen kappelin pastoriksi 70% työosuudella ja lähetystyön vierailevaksi opettajaksi 30% työosuudella. Uuden STI:n pääsihteerin haku on käynnissä.

Lokakuun lopussa Jari Rankinen kirjoitti STI:n blogissa näin:

– STI:n hallitus kokousti siis eilen. Se teki pyynnöstäni päätöksen, joka on tietysti minulle merkittävä. Nykyinen määräaikainen työsopimukseni STI:n kanssa on helmikuun loppuun vuonna 2021. Pyysin, että työsopimusta muutettaisiin siten, että se päättyisi vuotta aiemmin, siis neljän kuukauden kuluttua helmikuun lopussa ensi vuonna. Määräaikaisen työsopimuksen muuttaminen vaatii pääsääntöisesti molempien osapuolten suostumuksen. Hallitus oli valmis siihen, että työsopimus päättyy aikaisintaan helmikuussa ja viimeistään huhtikuussa 2020.

– Työ STI:ssä on ollut ja on tärkeää ja innostavaa. Mikä on tärkeämpää kuin antaa tuleville teologeille, pastoreille, lehtoreille, opettajille ja lähetystyöntekijöille, mitä he tarvitset Jumalan valtakunnan työssä. Mikä on tärkeämpää kuin toimia siinä tarkoituksessa, että paimenet sitoutuvat Raamatun ja luterilaisen uskon aarteisiin, elävät niistä itse ja jakavat niitä toisille. Tärkeää on tehdä ja tukea hyödyllistä, kiinnostavaa ja ajankohtaista teologista tutkimusta. Tärkeää on myös yhteistyö kirkkomme eri herätysliikkeiden ja herätysliikejärjestöjen kesken. STI toimii kymmenen tällaisen järjestön yhteistyöelimenä.

– Miksi sitten pyysin, että näin tärkeä työ päättyisi osaltani jo vuotta aiemmin? Toivoisin, että STI:n vaikuttavuus olisi nykyistä suurempi. Siis että voitaisiin antaa vielä useammalle tulevalle teologille vielä enemmän kuin nyt annetaan. Olen yrittänyt löytää tapoja ja keinoja tähän, mutta niitä ei ole helppo löytää. Varmaan jossakin olen onnistunut, jossakin en. Ehkä joku toinen löytää tapoja paremmin, ja sitä toivon. Ajattelin silloin, kun ryhdyin nykyiseen tehtävään, että neljässä vuodessa olen antanut, mitä minulla on annettavaa, ja siksi työsopimus tehtiin määräaikaiseksi. Nyt tuntuu, että kolmessa vuodessa olen antanut annettavani. Erimielisyyksiä tai riittaa tähän ratkaisuun ei liity.

***

Jari Rankinen aloitti STI:n pääsihteerinä maaliskuun alussa 2017. STI etsii nyt siis pääsihteerin työn jatkajaa. Rukouksemme on, että oikea henkilö löytyy. Luotamme siihen, että hän löytyy.

Jari Rankinen siirtyy Sleyn palvelukseen
Scroll to top