Jari Rankinen STI:n pääsihteeriksi

Suomen teologisen instituutin hallitus kokouksessaan 9.5. valitsi Jari Rankisen STI:n määräaikaiseksi pääsihteeriksi. Hän on toiminut pääsihteeri Ville Auvisen sijaisena 1.3.2017 alkaen. Ville Auvinen valittiin Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähetysjohtajaksi ja Sanansaattaja-lehden päätoimittajaksi.
          Jari Rankinen toivoi, että hänet valitaan pääsihteeriksi määräajaksi, ja perusteli toivettaan työn vaativuudella. Hallitus päätti, että määräaika on 2-3 vuotta. Nyt sovittiin, että se alkaa 1.9.2018 ja päättyy 28.2.2021.

– STI:n tehtävä on valtavan tärkeä. On tärkeää, millaisia teologeja, pastoreita, lehtoreita ja uskonnonopettajia on seurakunnissamme, kirkkomme järjestöissä, messuyhteisöissä, lähetyskentillä ja kouluissa. Hyvin tärkeää on myös yhteistyö ja toisten tukeminen eri herätysliikkeiden ja kristillisten järjestöjen kesken. Tässä yhteistyössä STI on ainutlaatuinen foorumi maassamme. Olen kiitollinen ja innostunut, että saan palvella STI:n pääsihteerinä, Jari Rankinen sanoo.

Jari Rankinen on 52-vuotias teologian maisteri. Pastoriksi hänet vihittiin 1989. Hän on toiminut seurakuntapappina Kemijärvellä, Keminmaassa ja Sastamalassa. Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen pastorina ja aluejohtajana hän on ollut Tampereella, Satakunnassa ja Sastamalassa. Hän oli vuosina 2007 ja 2008 Afganistanissa suomalaisen kriisinhallintajoukon pastorina.

Jari Rankinen STI:n pääsihteeriksi
Scroll to top