Kaksi luentosarjaa

Ensi viikolla STI:ssä alkaa kaksi luentosarjaa. Toisella niistä tarkastellaan mm. näitä kysymyksiä: Millaisella seurakunnalla tai kristillisellä yhteisöllä on tulevaisuus ja millainen hiipuu ja ehkä kuolee? Miten jumalanpalvelusyhteisö syntyy ja voiko sen synnyttää? Miten erilaiset kristityt voivat olla ja tehdä yhdessä työtä samassa seurakunnassa? Miten saada mukaan vapaaehtoisia ja johtaa heitä? Mitä on hengellinen johtajuus ja voi sitä oppia?
          Tärkeitä ja käytännöllisiä kysymyksiä, joihin vastauksia teologi tarvitsee työssään. Tämän luentosarjan ensimmäinen luento on tiistaina 5.11. klo 14-16. Ja seuraavat kolmena seuraavana tiistaina (12.11., 19.11. ja 26.11.) klo 14-16. Opettajina ovat pastorit ja teologit Timo Pöyhönen, Marko Sagulin, Jari Rankinen ja Jussi Miettinen.

Toisella ensi viikolla alkavista luentosarjoista puhutaan uskonnoista. Miten eri uskonnot näkyvät täällä? Tunnistammeko, missä taustalla on jokin uskonto tai missä pyritään opettamaan sen käsityksiä? Mitä pitäisi tietää eri uskonnoista lähetystyötä ajatellen? Miten välttää väärinymmärrykset kontekstissa, jossa jokin uskonto vaikuttaa voimakkaasti eikä kristinuskoa tunneta.
          Tämä luentosarja alkaa keskiviikkona 6.11. klo 14-16 ja kolme seuraavaa luentoa on kolmena seuraavana keskiviikkona (13.11., 20.11. ja 27.11.). Ensimmäisellä kerralla aiheena on islam, toisella shintolaisuus, kolmannella buddhalaisuus ja neljännellä juutalaisuus. Opettajina ovat TM Timo Keskitalo, TM Tapio Pokka, TT Pekka Huhtinen ja KM Hanna Lindberg.

Voit ilmoittautua luentosarjoihin lähettämällä sähköpostin osoitteeseen sti@sti.fi. Kerro nimesi ja luentosarjan nimi (Teologiaa käytännössä tai/ja Missiologia), ja lähetämme sinulle ennen iltapäivää mahdollisen ennakkomateriaalin. Ilmoittautuminen ei välttämätöntä mutta toivottavaa. Voit siis osallistua, vaikka et olisi ilmoittautunut.

Tervetuloa.

  

Kaksi luentosarjaa
Scroll to top