Luentosarja sielunhoidosta

Yleensä sielunhoito on keskeinen osa teologin työtä. Sama koskee muita hengellistä työtä tekeviä. Mitä sielunhoitajan tulee osata ja tietää? Mitä on sielunhoito? Onko minusta sielunhoitajaksi? Miten kehittyä sielunhoitajana?

Maanantaina 4.3. STI:ssä alkaa luentosarja sielunhoidosta. Ensimmäisessä luennossa kysytään, miten sielunhoito eroaa terapiasta, psykologiasta, rukouspalvelusta tai evankelioinnista. Mikä on sielunhoidon tehtävä ja merkitys hoitomuotojen kokonaisuudessa? Milloin tarvitaan muuta tai muutakin kuin sielunhoitoa? Mitä hengellisen työn työntekijän täytyy tietää ja osata sielunhoidosta ja muista hoitomuodoista? Luennon pitää kokenut psykoterapeutti Seppo Laakso. Luento alkaa klo 14.15 – kahvi juodaan klo 14 – ja päättyy noin klo 15.45.

Toinen luento on tiistaina 12.3. ja silloin puhutaan ripistä. Milloin sitä tarvitaan ja milloin ei? Luennon pitää pastori Teemu Haataja. Kolmas luento on tiistaina 19.3. Silloin mietitään kahta vaikeampaa sielunhoitotapausta. Miten niissä olisi pitänyt toimia? Tällä luennolla opettajana on TM, lehtori ja nuorisotyönohjaaja Tiina Karlsson. Tervetuloa.

Luentosarja sielunhoidosta
Scroll to top