Henkilökuntasoili.haverinen@sti.fi
050 549 6116
Pääsihteeri Soili Haverinen, TM

Soili Haverinen toimii instituutin johtajana. Hänen tehtäviinsä kuuluu hallintovastuun lisäksi opetus ja instituutin suhteiden hoito ev.lut. kirkkoon, seurakuntiin, oppilaitoksiin, yliopistoihin, järjestöihin ja yhdistyksiin.

Soili on aiemmin toiminut mm. Helsingin Luther-kirkon teologina ja Sleyn Suur-Helsingin piirivastaavana, ministerin erityisavustajana ja Opiskelija-ja Koululaislähetyksen Helsingin työstä vastaavana opiskelijatyöntekijänä. Lisäksi Soili on jäsen monissa kirkollisissa ja seurakunnallisissa toimielimissä kuten kirkolliskokouksessa, Helsingin hiippakuntavaltuustossa, Vantaan srk-yhtymän kirkkovaltuustossa ja Tikkurilan srk-neuvostossa. Hän on myös vuonna 2021 perustetun Sanan-ja uskonnonvapaus ry:n varapuheenjohtaja sekä perustajajäsen.

Maisteriopintojensa pääaineena Soililla oli uskonnonfilosofia. Hänellä on uskonnonfilosofian väitöskirja valmisteilla Helsingin yliopistoon, kaikki vaadittavat tohtorin tutkintoon vaadittavat opinnot on jo suoritettu.

(Kuva: Jani Laukkanen)


kirsi.kuru@sti.fi
toimisto 09 6689 550 (arkisin klo 9-16, muuna aikana jätä viesti)
Sihteeri Kirsi Kuru, Tradenomi BBA

Kirsi Kuru huolehtii instituutin käytännön asioista. Hän palvelee STI:n aulan infopisteessä ja mm. hoitaa STI:n laskujen maksut, taittaa Kulmakiven ja muut julkaisut, vastaa puhelimeen ja ylläpitää rekistereitä sekä nettisivuja. Hän valmistelee hallintoelinten kokousten esityslistat ja pitää kokouksissa pöytäkirjaa sekä hoitaa erilaisia tarvike-ym. tilauksia.Kirsin lähdettyä toimistosta klo 16 päivystävät klo 19:ään asti tarvittaessa vapaaehtoistyöntekijät, jotka auttavat samalla kopioinnissa, postituksessa, kirjastonhoidossa jne.


(Kuva: Martti Pyykönen)


vesa.ollilainen@sti.fi
050 536 0581
Teologinen asiantuntija Vesa Ollilainen, TT

Vesa Ollilainen on väitellyt tohtoriksi Uuden testamentin eksegetiikasta aiheenaan tuhlaajapoikavertaus. Hän on kirjoittanut useita yleistajuisia teologisia kirjoja raamattuteologiaan tai apologiaan liittyen. Viimeisin Ollilaisen kirja on Kesyttämätön – evankeliumi jälkikristillisessä ajassa, joka ilmestyi keväällä 2020 Perussanoman kustantamana.Vesa Ollilainen työskentelee 40 % työosuudella STI:lle, toisena työnantajana toimii Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, jonka Kansanlähetysopistolla Vesa toimii apologianlinjan linjavastaavana ja vararehtorina sekä raamattukouluttajana. Vesa toimii myös teologisen Perusta-lehden toisena päätoimittajana.


(Kuva: Philippe Gueissaz)
Scroll to top