Odotan lapsiasiavaltuutetun tekevän rikosilmoituksen


Blogi 4.12.2018

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan pitäisi nyt tehdä rikosilmoitus. Ihmettelen ja moni muu, ellei hän tee.


Tuomas Kurttila ottaa blogissaan kantaa Kutsuvat sitä rakkaudeksi -kirjaan, joka yksi allekirjoittaja on Suomen teologinen instituutti. Hänen kirjoituksensa löytyy täältä: http://blogi.lapsiasia.fi/2018/12/vastaus-avoimeen-kirjeeseen-11102018.html?m=1. Hän kirjoittaa saaneensa lääketieteen eri alojen, psykoterapian, teologian ja seksuaaliterapian ammattilaisilta kirjeen tai vetoomuksen, jonka näkemykset hän kertoo allekirjoittavansa. Kirjeessä todetaan mm., että Kutsuvat sitä rakkaudeksi -opas loukkaa ihmisoikeuksia, joihin myös seksuaalioikeudet kuuluvat. Asiasta uutisoi Kotimaan nettilehti; https://www.kotimaa24.fi/.

Jos maassamme rikotaan ihmisoikeuksia, siitä pitäisi tehdä ja nopeasti rikosilmoitus ja antaa asia poliisin tutkittavaksi ja mahdollisesti – jos poliisi ja syyttäjä niin katsovat – tuomioistuimen ratkaistavaksi. Juuri lapsiasiavaltuutetun tulisi tehdä tämä – onhan kyse nuoriin ja jossain määrin lapsiinkin liittyvästä asiasta. Tai kirjoituksen laatijoiden, näiden ammattilaisten, pitäisi tehdä rikosilmoitus. Ellei lapsiasiavaltuutettu tee rikosilmoitusta eikä sitä tee kukaan muu, lapsiasiavaltuutettu ei ole tehtäviensä tasalla – jos hän on oikeasti sitä mieltä, mitä hän väittää olevansa. Hän on sitä mieltä, että ihmisoikeuksia rikotaan, mutta ei puutu asiaan keinoilla, jotka yhteiskunnassamme ovat ja jotka sen päättäjät ovat päättäneet keinoiksi tällaisiin tilanteisiin.
          Jos hän ei tee rikosilmoitusta, kertooko se siitä, että hänellä on omat tapansa eikä hän luota yhteiskuntamme tapaan hoitaa tällaisia asioita? Vai onko kyse halusta lyödä leima, maalata mustalla ja saattaa ikävään valoon ne, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä, ja tähän tarkoitukseen sopivat myös puheet ihmisoikeuksista? Jos tästä on kyse, lapsiasiavaltuutettu toimii aivan toisin kuin tuossa asemassa olevan pitäisi.

Odotan siis rikosilmoitusta ja mitä siitä seuraa. Taidan odottaa turhaan.

Jari Rankinen

 

Odotan lapsiasiavaltuutetun tekevän rikosilmoituksen
Scroll to top