Siunattua joulua!

Toivotamme kaikille siunattua joulua oheisella lainauksella Augustinuksen joulusaarnasta:

Isän sana, jonka kautta kaikki aika on saanut syntynsä, tuli lihaksi ja antoi synnyinpäivänsä meille tähän aikaan. Hän tahtoi syntyä ihmiseksi ja valitsi yhden päivän: Jumala, jonka viittauksesta vaihtuvat kaikki päivät. Sana oli isän luona ja oli ennen kaikkia aikakausien avaruuksia. Ja Sana astui vuosien virtaan, yhteen päivään, syntyi omasta äidistään.

Ihmisten tekijästä tuli ihminen. Sen tähden tähtien valtias imee äidinmaitoa. Elämän leipä huutaa nälkää. Elävällä vedellä on jano. Valo vaipuu uneen. Tie uupuu matkalle. Totuus saa vastaansa väärät todistajat. Elävien ja kuolleiden tuomari kuulee tuomionsa kuolevaiselta tuomarilta. Väärät langettavat tuomionsa Oikeudelle. Oikeudenmukaisuus revitään ruoskaniskuin. Viinipuu kruunataan orjantappuroin. Maailman perustus ripustetaan ristille. Itse Voima heikkenee. Pelastus on haavoille lyöty. Elämä kuolee.

Tämän ja paljon muuta vääryyttä hän otti kantaakseen, jotta vapahtaisi meidät vääryyden tekijät. Hän, joka meidän puolestamme kantoi niin paljon pahaa, ei sitä lainkaan ansainnut. Me, jotka saimme häneltä niin paljon hyvää, emme sitä hyvää lainkaan ansaitse. Tämän kaiken tähden tuo Jumalan Poika, joka oli ennen aikojen ja päivien alkua, katsoi hyväksi aikojen lopulla tulla ihmiseksi. 

Kristus on syntynyt meille. Kiitoksia kuluneesta vuodesta ja johdatusta tulevaan vuoteen!

Siunattua joulua!
Scroll to top