Soili Haverinen valittu STI:n pääsihteeriksi

Suomen teologisen instituutin (STI) hallitus on tänään valinnut teologian maisteri Soili Haverisen STI:n pääsihteeriksi. Haverinen aloittaa tehtävässään 28.8., kun nykyinen pääsihteeri Santeri Marjokorpi siirtyy Uusi Tie -lehden päätoimittajaksi.

Soili Haverinen toimii tällä hetkellä Helsingin Luther-kirkon teologina Suomen Luterilaisessa Evankeliumiyhdistyksessä. Hän tekee väitöskirjaa sukupuolen teologiasta, ja hänet tunnetaan aktiivisena teologisena keskustelijana. Haverinen on myös kirkolliskokousedustaja sekä toimii monissa kirkollisissa luottamustehtävissä.

STI:n hallituksen puheenjohtaja Tom Säilä toteaa muutoksesta: ”Olemme kiitollisia Santeri Marjokorven erinomaisesta työpanoksesta STI:ssä. Erityisesti on mainittava Santerin kyvykkyys kirjoittaa, mikä vei hänet uusiin haastaviin tehtäviin. Haluamme toivottaa Soilin lämpimästi tervetulleeksi STI:n työyhteyteen. Soilissa saamme tarmokkaan, innovatiivisen ja kyvykkään pääsihteerin, jota opiskelijoiden on varmasti helppo lähestyä.”

Soili Haverinen sanoo olevansa kiitollinen luottamuksesta: ”Tartun toimeen innolla. STI:n työ on ollut minulle tärkeää omasta ensimmäisestä opiskeluvuodesta alkaen ja on hienoa olla nyt rakentamassa sitä tässä uudessa roolissa. STI:llä on merkittävä rooli herätysliikekentän yhdistäjänä ja uusien teologisukupolvien kasvattajana. Olen motivoitunut kehittämään sitä eteenpäin.”

STI kouluttaa teologian opiskelijoita ja tekee Raamatulle uskollista teologiaa. STI:n taustalla on yhdeksän jäsenjärjestöä, jotka edustavat monia luterilaisen kirkon eri herätysliikkeitä ja lähetysjärjestöjä.

Soili Haverinen valittu STI:n pääsihteeriksi
Scroll to top