Suomen teologinen instituutti ja norjalainen Fjellhaug International University College yhteistyöhön akkreditoidun teologikoulutuksen aloittamiseksi

TIEDOTE 26.6.2024

Suomen Teologinen Instituutti (STI) ja norjalainen Fjellhaug International University College (FIUC) ovat solmineet 12.6.2024 Ruotsin Helsjössä yhteistyösopimuksen (Memorandum of Understanding, MoU) akkreditoidun korkeakoulutasoisen teologisen koulutuksen tarjoamiseksi Suomessa asuville opiskelijoille.

Mahdollisuus tarjota teologian opiskelusta kiinnostuneille akkreditoitu teologikoulutus on ollut STI:n tavoitteena lähes koko STI:n 36-vuotisen historian ajan. Nyt sen toteuttamiseksi on otettu konkreettinen askel.

FIUC:n rehtori Frank-Ole Thoresen ja STI:n pääsihteeri Soili Haverinen allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Ruotsin Helsjössä 12.-13.6.2024 kokoontuneessa FIUC:n yhteistyöoppilaitosten konferenssissa, johon STI:n edustajana osallistui myös teologinen asiantuntija Vesa Ollilainen. Sopimuksen allekirjoitusta ovat edeltäneet viime syksystä asti käydyt neuvottelut.

Tavoitteena on aloittaa syksyllä 2025 englanninkielinen teologian kandidaatin (Bachelor) tutkintoon tähtäävä koulutus niin, että opiskelu voi toteutua etäyhteyksin STI:n tiloissa Helsingissä. Opiskelijat voivat saada opintoihinsa KELA:n korkeakouluopiskelijan opintotukea. Tutkinnon suorittaneet voivat hakea eurooppalaisessa koulutusjärjestelmässä mukana olevien yliopistojen maisteriohjelmiin. FIUC:lla on jo norjankielinen maisteriohjelma, ja sen suunnitelmissa on aloittaa myös englanninkielinen maisteriohjelma.

FIUC on Oslossa sijaitseva yksityinen teologinen korkeakoulu, jonka omistaa Pohjoismaiden suurin lähetysjärjestö Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). FIUC:in kaikilla opinto-ohjelmilla on ollut virallinen akkreditointi vuodesta 2001 ja vuodesta 2018 FIUC:lla on ollut akkreditointi koulutusinstituutiona. Osana eurooppalaista koulutusjärjestelmää FIUC:n Bachelor-tutkinto vertautuu suomalaisten yliopistojen teologian kandidaatin tutkintoon. FIUC tekee koulutusyhteistyötä Tanskassa Dansk Bibel Institutin (DBI) ja Menighedsfakultetetin kanssa sekä Ruotsissa Församlingsfakultetenin (FFG) kanssa. Toteutuessaan koulutusyhteistyö merkitsee FIUC:n teologikoulutuksen laajenemista yhteispohjoismaiseksi.

Lisätietoja:

Soili Haverinen, pääsihteeri, Suomen teologinen instituutti

soili.haverinen@sti.fi, 0505496116

Suomen teologinen instituutti ja norjalainen Fjellhaug International University College yhteistyöhön akkreditoidun teologikoulutuksen aloittamiseksi
Scroll to top