Usko ja rakkaus – kaksi koria?

Puhutaan kahdesta korista ja sanotaan Lutherin opettavan eroa muuttumattoman uskon korin ja muuttuvan rakkauden korin välillä. Tätä jaottelu sovelletaan esimerkiksi, kun keskustellaan, pitäisikö Suomen evankelisluterilaisen kirkon vihkiä samaa sukupuolta olevia. Samaa jaottelua käytettiin perusteluna, kun aikanaan kirkkoon hyväksyttiin uusi virkakäsitys.Mistä jako nousee? Kuka toi sen teologiaan? Löytyykö se Lutherin teksteistä? Mikä rooli tässä jaottelussa on Lundin uuskantilaisella teologialla? Miksi kahden korin teologia on niin keskeinen nykyisessä kirkollisessa keskustelussa? 

Dosentti Timo Eskola ja teologian tohtori Ilmari Karimies alustavat, mistä kahden korin teologiassa on kyse ja onko se perusteltua. Aikaa keskustelulle. Tule ottamaan kantaa ja selvittämään yksityiskohtia.

Tilaisuus Suomen teologisessa instituutissa (Kaisaniemenkatu 13 A 4. krs) torstaina 26.10. kello 16-18.

Tilaisuudessa julkistetaan reformaation juhlavuoden Iustitia 33: Reformaatio vai restauraatio – tradition aarteita ja tulkinnan kompastuskiviä. Kokoelman lukuisten kirjoitusten joukossa on dosentti Timo Eskolan laaja artikkeli “Kahden korin teologia – uskon ja rakkauden distinktion pitkä tie Lundista Helsinkiin.” Kirja saatavissa tässä tilaisuudessa, hinta 20 euroa, opiskelijat 12 euroa.

Usko ja rakkaus – kaksi koria?
Scroll to top