Vesa Ollilainen STI:n teologiseksi asiantuntijaksi

STI:n hallitus päätti kokouksessaan 27.10. palkata STI:n uudeksi teologiseksi asiantuntijaksi teologian tohtori Vesa Ollilaisen, joka toimii tällä hetkellä Ryttylässä Kansanlähetysopiston apologialinjan linjavastaavana sekä vararehtorina ja raamattukouluttajana. Vesa Ollilainen palkattiin aluksi määräaikaiseen työsuhteeseen, joka kestää 1.11.2021-30.6.2022. Hän on osa-aikainen ja tekee 40 prosentin osuudella töitä STI:hin ja lopun 60 prosenttia edelleen Kansanlähetysopistolle.

Ollilainen on väitellyt tohtoriksi Uuden testamentin eksegetiikasta aiheenaan tuhlaajapoikavertaus. Hän on kirjoittanut useita yleistajuisia teologisia kirjoja raamattuteologiaan tai apologiaan liittyen. Viimeisin Ollilaisen kirja on Kesyttämätön – evankeliumi jälkikristillisessä ajassa, joka ilmestyi keväällä 2020 Perussanoman kustantamana.

Ollilainen itse kuvaa STI:tä ja omia ajatuksiaan tulevasta työstään seuraavasti:

 – STI:lla on ainutlaatuinen asema luterilaista herätyskristillisyyttä yhdistävänä järjestönä, joka asiantuntemuksellaan palvelee yliopistoa, kirkkoa ja koko Suomen kristikansaa. STI:n työ on iloksi ja avuksi teologian opiskelijoille, valmistuneille teologeille ja kaikille teologiasta kiinnostuneille.

 – Aikamme suuri kysymys on, miten klassinen kristillinen usko säilyy jälkikristillisen ajan myrskyissä. Yhteiskunnan mukautumispaineet näkyvät myös teologiassa. Siksi tarvitsemme jatkuvaa työtä hyvän teologian ja terveen toimintaympäristön puolesta. Siinä kaikessa STI:lla on runsaasti annettavaa, Ollilainen linjaa.

Samassa kokouksessa vakinaistettiin myös STI:n pääsihteeri Santeri Marjokorven työsuhde toistaiseksi voimassa olevaksi. Hänen työsuhteensa oli alun perin kahden vuoden määräaikainen.

Vesa Ollilainen STI:n teologiseksi asiantuntijaksi
Scroll to top