Ville Auvinen STI:n pääsihteeriksi 16.8.2013

Teologian tohtori Ville Auvinen on valittu Suomen teologisen instituutin (STI) pääsihteeriksi 16.8.2013 alkaen. 46-vuotias turkulainen toimii Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) lähetysosastolla lähetyskasvatus- ja aluekoordinaattorina.

Auvinen vihittiin papiksi Oulussa 1988. Hän toimi kuusi vuotta seurakunnissa ennen siirtymistään Sleyn palvelukseen 1994. Työ Evankeliumiyhdistyksessä sisälsi muun muassa piirityötä Varsinais-Suomessa sekä nuoriso- ja opiskelijatyötä. Vuosina 2007–2010 hän oli perheineen Sambiassa lähetystyössä. Auvinen koulutti Lusakan evankelisessa raamattukoulussa muun muassa pappeja paikallisen kirkon palvelukseen.

Ville Auvinen netti

Kuva Ville Auvisesta
(kuvaaja Hannu Häkämies)

 

Teologian tohtorin tutkinnon Auvinen suoritti Åbo Akademissa 2003 Uuden testamentin eksegetiikassa. Hän on kirjoittanut kymmenkunta oppi-, tieto- ja hartauskirjaa. Auvinen on Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuuston jäsen sekä kaupunginvaltuutettu kotikaupungissaan Turussa.

Pääsihteerin valinnasta päätti STI:n hallitus kokouksessaan 25.9. Tuore pääsihteeri on STI:n historian kolmas. Vuodet 1988–2005 instituuttia luotsasi Eero Junkkaala, jonka sijaisena toimi pari viimeistä vuotta Leif Nummela. Vuodesta 2006 pääsihteerinä on toiminut Henrik Perret. Hän jää tehtävästä eläkkeelle toukokuun 2013 lopussa.

STI tukee erityisesti teologian opiskelijoita sekä heidän opinnoissaan että hengellisessä elämässään. Lisäksi se pitää esillä Raamatulle uskollista teologiaa. STI:n toimitilat sijaitsevat Helsingin Kaisaniemessä. Vuoden 1987 lopussa perustetulla STI:llä on kahdeksan jäsenjärjestöä rukoilevaisuuden, evankelisuuden sekä viidennen herätysliikkeen piiristä.

 

Ville Auvinen STI:n pääsihteeriksi 16.8.2013
Scroll to top